Neem 23 mei a.s. een kijkje in de keuken bij Haagse ondernemers die duurzaam ondernemen en lokaal produceren.
Rondleidingen en inspiratie-sessie.

Op 23 mei a.s. organiseert het Haags Retailpunt een inspiratiesessie en rondleidingen vóór en dóór lokale retail- en horecaondernemers. Tijdens de bijeenkomst krijg je twee korte rondleidingen bij sociaal en duurzame ondernemingen in het bijzondere industriële pand ‘The New Farm’. Aansluitend ben je uitgenodigd voor een kleinschalige bijeenkomst op de bovenste verdieping bij ‘Haags Hoog’. Met een fantastisch uitzicht over de stad sluiten we de bijeenkomst af met een hapje en een drankje.

Voor wie? Lokale Haagse retailers en horecaondernemers die geïnteresseerd zijn in sociaal en duurzaam ondernemerschap.

Wanneer? Maandag 23 mei van 17.30 tot 20.30 uur.

Kijkje achter de schermen bij:

  • Roast Factory: duurzame koffiebranderij – Stefan Coster
    Roast Factory is een koffiebranderij met als belangrijk uitgangspunt zo duurzaam en transparant mogelijk te werken. De koffieboon wordt rechtstreeks en tegen een eerlijke prijs bij de koffieboeren ingekocht. Ook wordt al het verpakkingsmateriaal hergebruikt en levert Stefan (de eigenaar) zijn koffiebonen per bakfiets bij zijn klanten in Den Haag. De afzetmarkt is alleen in Den Haag, om op die manier de klanten met zoveel mogelijk aandacht en kwaliteit te kunnen bieden. Het hele verhaal én een rondleiding door de koffiebranderij kun je zelf horen, zien en ruiken op maandag 23 mei.

  • i-did Factory: ‘sociale onderneming & recycle viltfabriek’ - sociaal en duurzaam in elke vezel – Jiska Rutteman
    In de nieuwe fabriek in Den Haag krijgt textiel een volgend leven in een product van vilt. In de i-did Factory worden van textielafval prachtige designproducten van vilt gemaakt, zoals tassen, accessoires en akoestische interieuroplossingen. Met de komst van de i-did Factory is het de eerste organisatie wereldwijd die het hele circulaire proces onder één dak brengt. Ook biedt de sociale onderneming mensen een tweede kans. De organisatie heeft namelijk een belangrijk maatschappelijk doel: sociale inclusie door middel van werk. Ben je geïnteresseerd in het verhaal achter deze bijzondere fabriek, of wil je het productieproces met eigen ogen bekijken?

Waar? The New Farm in de Televisiestraat 2 is een voormalig Philips-gebouw wat nu dienst doet als bedrijfsverzamelgebouw voor de Haagse maakindustrie met circulariteit, innovatie en sociaal ondernemerschap als centrale thema’s. Haags Hoog is gevestigd op het dak van The New Farm, met een prachtig uitzicht over Den Haag.

Aanmelden: Meld je via DEZE LINK kosteloos aan voor de bijeenkomst.
(beperkt aantal plaatsen)